Miód z cytryną i imbirem





Opis
Miód z cytryną i imbirem - naturalna odporność
Kremowy miód z dodatkiem cytryny liofilizowanej i imbiru to Twój sprzymierzeniec w walce z jesiennym spadkiem odporności. Słodycz miodu przełamuje lekko kwaśny smak cytrusów oraz delikatna, pikantna nuta imbiru. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do rozgrzewającej herbaty czy jako składnik shotów witaminowych lub koktajli. Piękny, intensywnie żółty kolor miodu przywoła słońce nawet w najbardziej pochmurny dzień. Dzięki liofilizacji owoce zachowują wszystkie swoje właściwości smakowe i nie wymagają używania konserwantów, więc masz pewność, że oferujesz sobie i swoim najbliższym najlepsze, naturalne produkty.
Zalety miodu z cytryną i imbirem:
- nasycony, słonecznie żółty kolor,
- intensywny smak dzięki zawartości owoców liofilizowanych,
- zachowane wszystkie właściwości miodu wielokwiatowego.
Skład:
miód wielokwiatowy 97%, cytryna liofilizowana 2%, imbir 1%
Tabela właściwości odżywczych
Wartość odżywcza | w 100 g | % RWS* |
Wartość energetyczna | 1361 kJ / 321 kcal | 16% |
Tłuszcz | 0 g | 0% |
W tym kwasy tłuszcz. nasycone | 0 g | 0% |
Węglowodany | 80 g | 31% |
W tym cukry** | 72 g | 80% |
Białko | 0,6 g | 1,2% |
Sól | 0 g | 0% |